Sunday, September 17, 2017

ПОДРЕДБА ЗА ЕСЕННОТО РАВНОДЕНСТВИЕТО /Mabon sabbat/

Есенното равноденствие наближава и реших да ви подготвя едно предложение за таро подредба, свързана с това важно космическо събитие. Както знаете всяка година то настъпва на 22 септември /тази година настъпва в 20.02 ч./ и във всяка една култура е съпроводено с празник, с който се отбелязва подобаващо изравняването на деня и нощта. Чисто символично това събитие е от важно значение, тъй като се смята, че на този ден силите на тъмнината и светлината са изравнени в хармоничен баланс. Това е време за равносметка, време да анализираме отминалия летен период и да направим своите планове за предстоящите по-студени сезони. В каква посока искаме да градим от тук насетне?! На какво да акцентираме и от какво да се освободим?! В нашата народна традиция този празник е свързан с Кръстовден, който по стар стил се е празнувал на 27 септември. Западната келтска традиция, която използва таро много активно, като инструмент за себепознание и себеизразяване, нарича този празник Mabon Sabbat. Това е празник на благодарността за даровете на земята и богатата реколта. Това е време за почитане на плодородието, но и за споделяне на част от благата с всички нуждаещи се.  


Равноденствието е подходящ момент, за да направим преглед и да планираме напред въз основа на това, което сме събрали. 
Предлагам ви подредба, подходяща за празника, при която е използват 11 карти, подредени под формата на порта.

Значението на всяка позиция:
1. Каква е моята цел /може сами да изберете определена област от живота – например работа, личен живот, конкретно планувано мероприятие или като обща тенденция в живота/?
2. Какво ми пречи да постигна тази цел?
3. Причините поради които несъзнателно блокирам и не мога да постигна целта.
4. Това, което вече съм постигнал до този момент.
5. Какво ми помогна да го постигна?
6. Как аз сам да си помогна, за да го постигна?
7. Начинът, по който моята цел е приета от другите.
8. Кой ще се възползва от моята идея, свързана с целта?
9. Как мога да постигна новата си цел?
10. Следващата най-добра стъпка към постигането на целта.
11. Ключът, който ще отключи вратата към постиженията.


Забележка: Картите 7, 8, 9, 10 се поставят в права линия (от ляво на дясно) в горната част на портата. Останалите карти се подреждат, така че да образуват страничните стълбове на портата. Картите 1, 2 и 4 за лявата страна на портата, а картите 4, 5 и 6 от дясната страна на портата. Следвайте посочената последователност при подреждането! Приятно преживяване и вълшебни мигове с тази подредба! J

No comments:

Post a Comment