Wednesday, October 4, 2017

Джьотиш


Джйотиш (Ведическая, индийская, лунная астрология) — это древнейшая система изучения Вселенной. Jyotish – Джьотиш (Ведическата, индийската астрология) е най-старата система за изучаване на Вселената. По праву, она с самых древних времен считается самой великой наукой из наук. На Изток е считана за най-великата наука на науките от най-древни времена.

В переводе с санскрита «джйоти-» означает «свет знания», «проливающий свет», а «-иша» — Бог.На санскрит jyoti - означава "светлината на знанието", "хвърля светлина" и "isha" - означава Бог. Эта великая наука, и вправду, помогает пролить для каждого, кто с ней соприкасается, свет на жизнь — его собственную, окружающих, мира. Тази велика наука наистина помага и хвърля светлина върху живота на всеки, който се е докоснал до нея.

«Поступки и судьбы людей «записываются» на Небесах в виде движения звезд и планет, и затем, при рождении человека, выдаются Небесной канцелярией в виде своеобразного паспорта — гороскопа. "Действията и съдбите на хората" се записват "на небето под формата на движение на звезди и планети, а след това при раждането на човек се запазват в небето под формата на уникална карта- хороскоп. Гороскоп отражает картину судьбы и позволяет увидеть закономерности мироздания, частью которого является человек. Хороскопът отразява картината на съдбата и ви позволява да видите законите на Вселената, от които човек е част. Гороскоп помогает понять, почему происходят те или иные события, принять свою судьбу, осознать ответственность за совершенные и совершаемые поступки, но самое главное — помогает увидеть себя частью мира, где все пронизано законом соответствия и исполнено божественной любви, имеет глубокий смысл и направлено на благо души. Хороскопът помага да се разбере защо се случват определени събития, да се приеме съдбата, да се осъществи отговорност за извършените и не извършени деяния, но най-важното - тя помага да се видим като част от света, където всичко е проникнато от закона за причината и следствието в взаимовръзка и е изпълнено с божествена любов, има дълбоко значение и има за цел опознаването на душата.

Джйотиш использует девять планет: семь основных — от Солнца к Сатурну, и две теневые — Раху и Кету. Jyotish използва девет планети: седем основни - от Слънцето до Сатурн и две “сенки“ – това са лунните възли - за Rahu и Ketu. В ведических писаниях семь планет сравниваются с семью основными цветами, а теневые планеты — с невидимой частью спектра: инфракрасными и ультрафиолетовыми излучениями. Във ведическите писания седемте планети се сравняват със седемте първични цвята, а “сенките“ се сравняват с невидимата част от спектъра: инфрачервените и ултравиолетовите лъчи. Путешествуя по зодиакальному кругу, планеты «замешивают краски» нашей судьбы. Пътувайки по зодиакалния кръг, планетите "смесват цветовете" на нашата съдба. Ослепительно белый цвет, исходящий от центра всех галактик и всего мироздания, преломляется во Вселенной через планеты Солнечной системы, создавая богатую палитру судеб и рисуя каждому неповторимое полотно его жизни. Ослепителният бял цвят, излъчван от центъра на всички галактики и цялата вселена, се пречупва във Вселената чрез планетите на Слънчевата система, създавайки богата палитра от съдби и създава уникален план за живота на всеки човек.

Джйотиш не только дает возможность увидеть разноцветную картину судьбы, но и различить источник всех цветов — Верховного живописца, того, кому подвластны все судьбы. Jyotish не само дава възможност да видим цветна картина на съдбата, но и да различим източника на всички цветове – Висшият живописец, този, който е Творецът на всички. Ведическая астрология в своем высшем предназначении является наукой познания Бога, поэтому джйотиш называют «глазами знания» — тем, что позволяет увидеть незримое.» Ведическата астрология в най-висшата си форма е наука за познанието на Бога, затова jyotish се нарича "очите на знанието" - това, което позволява да се види невидимото ". Очень точно о Джйотише сказано в книге И. Поздеевой «Джйотиш или Ведическая астрология»: - от „Jyotish или Vedic Astrology"/.
 
 
 

No comments:

Post a Comment