Monday, October 30, 2017

Какво казват професионалистите от различни сфери за Таро



Galina Borisovna Bednenko - историк, митолог, автор на историческите книги:
"✨За какво използвам таро?
1. Използвам картите за прогнозиране. С помощта на  таро, ако на проблема се обърне  достатъчно внимание и коректно се зададе въпрос е възможно с определена степен на вероятност (80-95%) да се предскажат бъдещи събития в живота на питащия.
2. Картите като инструмент за  духовно израстване и себепознание. С помощта на картите таро може да се изясни съществуващото положение на нещата  от гледна точка на психологическите причини и фактори, както и етапите по пътя на духовното развитие и т.н.
3. Получаване на съвети. С помощта на картите Таро можете да получите отговор на въпроса за перспективите за развитие, ако предприемете определени действия.
4. Използване на карти в психотерапията. Таро картите могат да се използват за проективни техники в психотерапията.
🃏Електронните приложения.
Ефективността на електроните  приложения на  Таро е ниска: програмата  задава предварително определени интерпретации, които не са съобразени със спецификите на конкретния въпрос.
🃏Необходимо ли е да имате специални способности, за да ползвате Таро?
За да използвате Таро не са необходими специални способности.


✨ Трябва ли да използвам обърнати карти?
Традицията на интерпретиране на обърнатите карти с различно значение от "правите" идва от Etteyla. В момента някои практикуващи използват обърнати карти, други не. Някои палуби (например "Tarot of Tot") не са предназначени да използват изображението "обърнато". Според опита, се взема под внимание необходимостта да се обърнат картите в "слаби" палуби (например в еротичната палуба "Декамерон").

Вярно ли е, че човек не бива да пита за себе си?
Това не е вярно. Можете безопасно и ефективно да гледате за себе си. Необходимо е обаче да се вземат предвид някои правила: бъдете готови да приемете всяка ситуация и да тълкувате непредубедено.

✨ За колко време може да се предскажат събития?
Що се отнася до по-модерното гадание с Таро, най-дългият срок е 1 година. В този случай съдбата на човек не се програмира предварително и бъдещето може да бъде "прочетено" по-подробно. "
Източник: Bednenko GB, Старши Аркани- Таро. Теория и практика.

Олег Телемски е аналитичен психолог от школата на Юнг. Той е и философ, изследовател в областта на символизма и  таролог:
"✨Taро -това е невероятно средство, което може да се сравни с мощен  компютър, с който можете да  изчислите траекторията на полета в пространство, но въпреки това повечето хора предпочитат да гледат порно снимки на него"
Източник: Таро +

No comments:

Post a Comment