Sunday, September 24, 2017

Трябва ли да притежавате паранормални способности, за да започнете с Таро?

Може ди ви се е случвало някога да ви направят невероятно тълкуване с Таро и да сте се чудили дали можете да използвате този невероятен инструмент сами. Много от моите клиенти изразиха желание да се научат да тълкуват картите, но ги възпираше едно и също притеснение: "Но аз нямам паранормални способности, така че предполагам, че няма да мога да работя с таро." Това не е вярно! Ако имате търпение и дисциплина, за да научите изкуството на тълкуването с Таро, можете да го правите сами.

Това, което е необходимо е да изградите връзката с Таро картите. А това става чрез опит, проучване и развитие на вашата интуиция. Никой, независимо какви способности притежава, когато за първи път се е докоснал до някоя Таро палуба, не е могъл да разчете картите безпогрешно.
Развитие на интуицията
Интуицията е вратата към  Висшето ни Аз или към по-мъдрата част от нас до която можем да осъществим достъп. Повечето хора наистина не обръщат внимание на интуицията си, но ако бъдат попитани, могат да назоват време през което са имали по-голяма чувствителност и са знаели какво би им се случило в определена ситуация. Това е основния вид интуиция - просто чувство, че нещо ще стане без значение дали е добро или не е толкова добро.  Тълкуването на картите изисква да знаем как работи нашата интуиция. 
Паранормалните способсности са просто една по-изтънчена форма на интуиция и може да се получат и като  резултат на вашата практика с картите. Интуицията и психическите умения са две страни на една и съща монета и нито една от тях не е по-добра от другата. За да развиете своя интуитивна способност, трябва да прекарате известно време, за да я проучите. Следва кратък списък с практики, за да започнете да пробуждате интуицията си:
• Релаксирайте или започнете някаква друга практика, която да ви помогне да се научите да успокоявате ума си.
• Проучете различни видове психически способности, като например медиумство, ясновидство, психометрия и други, за да  видите дали вашата интуиция може да работи  с тези форми.
• Практикувайте визуализация или ръководена медитация, за да се научите да фокусирате въображението си.
• Вслушвайте се във вашите импулси, идеи и вдъхновения - просто започнете да обръщате повече внимание на вашите "първи мисли, най-добри мисли", отговор на ситуациите.
Учене
Има огромно количество информация за таро (на български език не чак толкова - бел. на пр.). Струва си да проучите историята, теориите за Таро, както и традиционните дефиниции на картитеПрепоръчвам да се снабдите с добър таротски речник, тъй като ще трябва да преминете отвъд малката брошура, която идва с картите. Също така предлагам обучаващите се да започнат с традиционна палуба, преди да преминат към оракулните карти или различни варианти на Таро. По този начин можете първо да се запознаете с основните символи. Но не мисля, че трябва да запомните дефиницията на всяка карта, преди да започнете да тълкувате.
Можете да започнете курс по Таро или  да се учите от подходящи книги. Всичко това е ценно. Но не забравяте, че трябва да придобиете истински опит с картите, за да направите скок от любознателен към компетентен с Таро.
Опитът с картите
Това вероятно е най-важното нещо, за да се научите да тълкувате Таро, и то ще се слее с другите горепосочени моменти. Трябва да отделите време за картите! Препоръчвам на клиентите си следните практики:
• Изтегляйте карта на деня. Отбележите впечатленията си от картата (не гледайте книгата). Опитайте се да разберете как картата се проявява  във вашия ден.
• Водете си дневник за Таро. Там запиствайте своите тълкувания, картата на деня и други прозрения за Таро.
• Научете как да правите тълкуване с една карта. Това ще ви помогне да се научите да ползвате и тълкувате картите в различни ситуации. Разглеждайте определени области от живота чрез таро. Практикувайте с въпроси за минали, настоящи и бъдещи ситуации.
• Научете се да тълкувате с три карти. Пробвайте да тълкувате с различни позиции на картите за "минало", "настояще", "бъдеще" или "ум, тяло, дух".
•Правете поне една подредба на няколко дена и тълкувайте картите, като не гледате книгата. Запишете своите интуитивни впечатления, дори и да нямат  на пръв поглед смисъл. 
Особената психическа способност е прекрасно умение, но не е необходимо да я имате развита, за да тълкувате ефективно карти за себе си или за вашите приятели. Професионалното четене, изиства повече усилия, но повечето хора просто искат да имат смислена, лична връзка с Таро, а не да се занимават професионално с това. Можете да се научите да четете Таро карти - и вие ще получите много по-интуитивен поглед върху всички процеси във вашия живот.

No comments:

Post a Comment