Thursday, October 19, 2017

Подредба за новолуние - 19.10.2017 г.

Днес е новолуние, което според тропическия зодиак настъпва в знака Везни. В момента реалното положение на луната е в съзвездието Дева в накшатрата Читра. Денят е особено подходящ да планувате новият лунен месец, да набележите задачите, които трябва да свършите и желанията, които искате да реализирате. С малко помощ от звездите и картите Таро смятам, че по-добре ще усетите новата енергия в живота си и ще планирате по-добре своите начинания.

За днес избрах една лесна подредба от три карти, за да изберете най-подходящата за вас. Използвала съм една прекрасна колода – The star tarot на Кейт Маклейн, която е изключително нежна и вълнуваща. Авторката е талантлив творец и таролог, чиито подход се отличава с холистичната си ориентираност. Стар таро не е просто предсказателна палуба. Меките тонове и изящната изработка на тези карти, въздействат успокояващо и лечебно.
И сега нека видим какви дарове Таро ни е подготвило за днешното новолуние.

🌛🌝🌜
ДЕВЕТКА ЧАШИ
/Лунен цикъл: пълнолуние; Ключова дума: Намирането на свещения Граал/
Деветка чаши е карта на многото възможности. Когато тя се появи в живота ви, то е защото се стремите да получите благословия за всичко – щастие, благосъстояние, сигурност, просперитет, материални успехи, емоционална пълнота. Картата обещава успех във всяко начинание, като на едно по-дълбоко ниво, вие вече усещате вътрешното богатство на истинската любов към себе си, откривайки своя Граал във вас. Ключът към деветка чаши е да живеете и практикувате всеобщия закон за даването и получаването.  Тази карта се смята за една от най-положителните сред малките аркани в Таро, тъй като изразява голямото щастие и изобилие във всички области на живота.  Тази карта символизира съзидателното начало, майчинския принцип да съградиш и отгледаш нещо с много любов. Да отдадеш себе си в името на една идея без да очакваш нищо в замяна, докато един ден щастието и изобилието не се излеят в живота ти, понякога по невероятен начин. Картата показва, че вие сте на прага към нов етап на развитие. Сега имате възможност да осъществите всичко за което сте мечтали. Може да продължите да се развивате духовно, да развиете връзката си или да блеснете на работното място. Тази карта обещава благословия и подкрепа.
ДАРЪТ на тази карта е безгранична любов и изобилие. Вгледайте се в картата и попийте от енергията й. В образа на деветка чаши е Принцесата на Граала, която е коленичила и изпраща благословии. Лостовите цветове съдържат духовния пламък на желанията.  Пеперудите приемат енергията им и я предават на духа, където тя ще бъдат трансформирани в любящи прояви. Красивият бял гълъб на небето държи свещеното сърце на любовта и даряването. Докато пеперудите се издигат, гълъбът преобразява желанията в магическия еликсир, който се излива в деветте чаши, символ на изобилие, изцеление и трансформация. Това е дълбокия смисъл на непрекъснатия цикъл на даване и приемане на любов. Вашето желание се връща  към вас като благословия. Приемете го!  
🌛🌝🌜

ДВОЙКА ЧАШИ

/Лунен цикъл: пълнолуние; Ключова дума: любов/

Двойка чаши символизира романтичната любов и началото на нова връзка, която може да се задълбочи и да разцъфне в един прекрасен съюз на две сърца. Картата е начало на зараждащите се емоции, на първоначалния импулс на влюбването и обещание за по-дълбок духовен ангажимент. Тази карта носи усещане за хармония, разбирателство, изцеление и страст. Енергията на това партньорство се проявява чрез нови вълнуващи чувства и желанието да ги изживееш пълноценно, да ги изразиш  без да контролираш или ограничаваш партньора.  Подобно на Любовниците от големите аркани, двойка чаши е карта на баланса и синтеза на двете вътрешни полярности – мъжкото и женското начало във вас. Затова когато картата не показва зараждането на нова романтична любов, то тя показва вътрешната хармонизация и уравновесяване на психическата енергия и постигане на едно задоволство и любов към собственото същество.

Когато любовта навлезе в живота, тя задвижва застоялата енергия и поражда едно усещане за вълнение и същевременно лека уплаха, какво ще ни донесе всичко това.  Е, това може да донесе много неща. Привличането може да прерасне в чиста и искрена любов, може и след преминаване на първоначалните страсти да се породи едно дълбоко и искрено приятелство. Двойка чаши обещава, че прехвърчането на искри и романтичните чувства, които ще изживеете няма да са напразни, те ще породят нещо ново. Ново начало на връзка, на партньорство, на етап от живота, в който се приемате и обичате повече, на лечение. Във вече съществуваща връзка двойка чаши внася един нов, свеж полъх на емоции, както и по-дълбоко ниво на любовта, която обещава да се развие като духовно обединени на двама души. Картата обещава помирение при наличие на конфликти. Тя напомня, че в каквато и ситуация да сте изправени в момента, тя ще отмине и ще дойде ред на компромиса и сътрудничеството, защото човешката душа е създадена да обича и здравословният живот е хармоничен и изпълнен с любов и приемане.

ДАРЪТ на двойка чаши е изцеляване на сърцето, тялото и духа. Погледнете картата и попийте от нейната енергия!  На нея  една млада двойка държи златните бокали, искряща от любов и взаимност, споделяйки и обменяйки от енергиите си. Те стоят в море от енергия, а делфините празнуват тяхната любов. Звездата над тях е Венера – планетата на любовта.  Отвореният розов лотос символизира просветената любов, която е скрита в дълбините на всяка душа. Вгледайте се и я намерете в себе си! Подхранете я с лечебната и облагородяваща енергия на двойка чаши и нека лотоса на любовта, разцъфне във вас! <3
🌛🌝🌜

ДВОЙКА ЖЕЗЛИ
/Лунен цикъл: първа четвърт; Ключова дума: Вдъхновени от новия хоризонт/
Двойка жезли е карта свързана с новите идеи и пионерското начало. В тази карта двата жезъла дават мощен енергиен импулс чрез духа и страстта да изследвате новите потенциали. Силно творческо начало и въображение на работното място или в отношенията с другите ще ви подтикне към търсене на решение. В тази карта се заражда импулса към инициативност. Първоначалното божествено вдъхновение  за действие и развитие в Асо жезли се разгръща в различни варианти и план за осъществяване на идеите. Картата обаче е и предупреждение, че е истинско предизвикателство при наличие на тази мощна енергия, извираща от душата, да останете в равновесие, да изберете подходящия за вас път. Може да почувствате леко вътрешно объркване, тъй като пътят ви се „разгръща“ и умът ви се разширява, а сърцето се изпълва с желание за действие и инициативност.   В такъв случай верният подход е да се доверите на интуитивните си усещания и да не се страхувате да направите своя избор. Този момент е вълнуващ, защото усещате обещание за нови хоризонти и възможности. Двойка жезли символизира планирането на пътя към вашите мечти.
ДАРЪТ на картата е визионерска визия и вдъхновение.  Вгледайте се в картата. Изворът на динамичното ново начало е колелото на живота, върху което са изписани астрологичните символи на всеки знак. Той показва, че решението вече е взето от душата ви, но в нашия свят на илюзия сякаш възможностите са повече от една и вие започвате да се колебаете. Всъщност това колебание съдържа в себе си невероятен потенциал, защото само чрез изследването на всички възможности ще достигнете до най –оригиналното, най-вдъхновеното и забележително за вас решение.  В образа на двойка жезли първичната енергия се разделя на две позиции, които влизат в света на сътворението и се издигат нагоре. Всяка пръчка съдържа в себе си енергията кундалини, която се придвижва нагоре и търси изход. Планините в дълбочина, символизират предизвикателствата пред вас. А яркото слънце – творчеството, което идва от съзнанието.  Поемете от енергията на картата! Вгледайте се внимателно в образа и дайте възможност на творческата енергия да си пробие „път“. Отворете съзнанието си, за до получите вдъхновение от истинския източник – вашата душа! J




No comments:

Post a Comment