Sunday, October 15, 2017

Таро подредба "Седемте житейски ключа"

В картите таро се съдържа дълбоката  мъдрост на човечеството. От векове те се използват с най-различно предназначение  - за гадаене, за игра, за личностно развитие, за развиване на ментални умения, за съсредоточаване, за медитация. Със сигурност ще пропусна някоя от възможностите на таро :) 

Днес ще ви предложа една таро подредба, която е свързана с всички важни аспекти на човешкия живот. Чрез картите таро ще съумеете по-добре да анализирате дълбоките кътчета на вашето битие - от нуждите на тялото до етапа на духовно развитие, в който се намирате в момента. Разбира се, самото предназначение на тази подредба, изключва необходимостта да я използвате твърде често. Тя обаче е изключително подходяща за годишен анализ или като подредба по случай духовен празник, ако принадлежите към някое духовно учение или религиозна група, която практикува ритуалното празнуване на важни космически събития. Може да използвате само големите аркани, ако чувствате че се намирате в особено важен период за вашето развитие и се нуждаете от мъдростта на "архетипната съкровищница" на човечеството. Аз лично предпочитам да използвам всички таро карти, защото често малките аркани обогатяват по неповторим и бих казала субективен начин тълкуването, защото те  по-често предразполагат към индивидуално тълкуване, тъй като не са свързани със строго определен архетипен образ. 

Препоръчвам  преди подредбата да създадете подходяща за вас атмосфера. Сами може да изберете как да подредите вашето "свещено пространство", но изграждането му винаги помага да се настроите към тълкуването. 
Разбъркайте картите по начина по който сте свикнали, разцепете ги и ги подредете по посочения на схемата начин. 

1. Социална и семейна среда. Какви са вашите взаимоотношения с вашите близки и приятели?
2. Как ви се отразява вашия хранителен режим? 
3. Какво ви носи радост в живота? Това най-често е "ключа" към вашите хобита и интереси.
4. Целта на живота ви към настоящия момент.
5. Въображение и мечти. Това е "ключа" към света на вашата фантазия.
6. Физически упражнения. Нуждаете ли се от допълнителни практики и упражнения за укрепване на вашето тяло.
7. Работа, задължение, отговорности. Какво ви носят те?

No comments:

Post a Comment