Friday, October 27, 2017

Таро подредба - промяна в "климата" на връзката

Тази Таро подредба е подходяща във всички случаи на "зрели"  връзки, в които партньорите са натрупали достатъчно емоционален и ментален опит.  Връзката е преживяла своето "раждане" и "развитие", за да достигне момента на изпитания и емоционална криза. В такъв момент по-чувствителния партньор може вече да е усетил известна промяна в поведението на партньора и да е започнал да си задава първите въпроси, свързани с тази промяна на "климата"  в отношенията.  Тогава настъпва и период на тревога и в съзнанието на един от партньорите интуитивно да възникват въпроси: "Защо напоследък Х. започна да се отнася спрямо мен по различен начин!?", "Не разбирам защо се е променил толкова много?!". Такива промени са част от естествения процес (в крайна сметка не е тайна за никого, че отношенията с партньора се променят във времето). Но е възможно да има конкретна причина? И как да реагирате на такава промяна: опитайте се спокойно да анализирате информацията. За целта може да използвате предложената Таро подредба, но моят съвет е тя да е съпътстващ инструмент и да не преценявате ситуацията само чрез нея. Може да помолите вашите водачи да ви дадат напътсвия в съня ви във връзка с проблема или да медитирате върху ситуацията. Комбинираният подход винаги е за предпочитане, за да прецените максимално пълноценно ситуацията.

Първата "крачка" би могла да е тази Таро подредба или ако предпочитате - последната ..... :)

Размесете добре картите по обичайния за вас начин и ги подредете по посочената по-долу схема.

Позиции:

1. Основната причина за това поведение на партньора.
2. Има ли някакви външни обстоятелства или други хора, които да допринасят за тази промяна?
3. Психологически причини, които оказват влияние върху това поведение на партньора.
4. Какво наистина той иска да постигне чрез такова поведение?
5. Възможно ли е питащия да повлияе, чрез думи или действия на това поведение?
6. Какво конкретно да предприеме питащия, за да нормализира връзката с партьора? Ако по принцип отговор 5.  предполага възможност за такава промяна.
7. Какво би могло да доведе до това (т.5.) в бъдеще? Как ще се отрази на връзката?
8. Крайният резултат, ако не предприеме никакви действия или действията по т. 5 не са способни да променят поведението на партньора? Какво може да  се очаква?
9. Каква е поуката от ситуацията. Висшата причина за изпитанието в отношенията. Това може да се дължи на кармична причини, просто на неопитност в отношенията или на други обективни или субективни причини.

No comments:

Post a Comment