Friday, January 12, 2018

ПОДРЕДБА – ОТКРИВАНЕ НА „ИДЕАЛА“ В ЖИВОТА И НЕГОВОТО ПРИЛОЖЕНИЕ

Авторска подредба, която се посвещава на Едгар Кейси /Мистика, Учителя, Човека/

Едгар Кейси е роден през 1877 година в една ферма в Кентъки, САЩ. Сменил е много занимания: фермер, продавач на обувки, фотограф и книжар. Бил е принуден да изостави плановете си да стане свеще­ник. Още в ранните си години е имал ясновидски прозрения. Не след дълго започнал да прави тълкувания по време на транс, от които в писмен вид са запазени близо 15 000. С изумителните си способности да диагностицира заболяванията на хора, отдалечени на хиляди километри и напълно непознати нему, както и с вещите си предписания за лечение, Едгар Кейси си спечелва славата на „спящия пророк“ и „човека с рентгеновите очи“. Бил е женен, с двама сина. Едгар Кейси умира през 1945 година.


Подредбата, която ви предлагам е в резултат на дългогодишните ми проучвания, свързани с живота, делото и философията на Едгар Кейси. В своите тълкувания, житейски напътствия и лекциите, които е изнасял, той винаги е препоръчвал човек да открие своя „идеал“ в живота, който да приложи. Идеята за идеала, произтича от концепцията, че човек във всяка една инкарнация се среща най-вече със себе си /затова често правим проекции към другите хора/ и кармичният му дълг е собствен подтик да се развие и евоюлира като душа. Идеалът е инструмента за това развитие. Кейси многократно е подчертавал също, че духовното развитие е пътя, който ще помогне и за развиване на медиумните способности, които са присъщи за всеки човек. Личните усилия са важни, защото по този начин, човек ще придобие способността да чува по-добре „гласа“ на своята душа. Това  ще го доближи до духовния свят и ще го отдалечи от егоистичния. За Кейси егоизма в най-чистия си вид и материализма са злото в живота. Те са тези чисто човешки качества, които отдалечават човека от творческата енергия и му пречат да се развива, защото според Кейси човек е създаден да бъде сътворец на Бог, но сам е избрал да поеме по друг път.  Този избор е и дълбокия смисъл на „грехопадението“, но за великия пророк, това не е „грях“ в житейския смисъл на думата, а проява на свободна воля и изконно право на избор на душата да се отдели и да твори самостоятелно, макар и противно на първоначалния творчески замисъл. Това е и израз на Божествената любов, която винаги допуска и никога не забранява, а осъждането е човешко качество. Разбира се идеята, че „егоизма“ е грях не бива да се абсолютизара, защото в умерени количества, той е необходим за човешкото оцеляване. Кейси обаче говори за друг „егоизъм“, този който се е превърнал в болест на нашето общество и ни пречи да видим друго, освен нас.

Подредбата за откриване на „идеала“ е мое творение. Кейси е препоръчвал техниката да се прилага чрез самостоятелен анализ  в писмен вид от самия човек. Аз също препоръчвам преди да пристъпите към използването й, първо да помислите дали имате отговор на основните теми, посочени като точки в нея. Ако отговорът ви е „да“, то вие нямате необходимост да я използвате. Ако се колебаете или искате да проверите, какво ще ви „каже“ вашето подсъзнание, може да се допитате до нея. Не препоръчвам друг човек да прави подредбата вместо вас.  До този извод достигнах в резултат на практиката и проучванията ми, че личното практикуване на таро е за предпочитане пред всякакви други външни намеси. Кейси също не е препоръчвал при използването на различни техники, да се ползва посредник, защото по този начин се „замърсява“ информацията и винаги може да се допусне грешка. Ако не смятате, че притежавате необходимия опит, може да помолите за помощ при тълкуването, но разбъркването и подреждането на картите, нека за вас се превърне в сакрален процес на общуване между вашето съзнание и подсъзнание.

Идеалът, който сте си поставили за цел да откриете, не трябва да се тълкува твърде абстрактно. Например, не е подходящо да е „просто да съм добър“, защото това етично качество е различно за всички хора и това, което за вас е „добро“, може да не е „добро“ за другите. Целите трябва да са ясни и фокусирани, като например – „хармония“, „любов“, „напредък“, „служене“, „богатство“, „здраве“ и други. Това е същината на първата позиция от подредбата.

След откриване на основния ви идеал в живота, следва да се пристъпи към установяване на умствения и физически идеал за различните сфери във вашия живот. Тук съм се фокусирала върху четири основни – работа, семейство и роднини, дейности през свободното време и приятели/среда. Отговорите на въпросите от 2 до 5 ще покажат какви конкретни мисли и фактически действия ще трябва да осъществите в конкретните сфери, за да приложите идеала си на практика. Например, ако идеалът ви е „хармония“, то трябва да има начин да я приложите в работата, като не се карате с колегите, в семейството, като се усмихвате повече и бъдете търпеливи с тях, за да може да внесете това чувство на спокойствие и радост в отношенията, в хобитата, като проявите последователност и не прибързвате, в приятелския кръг, като им прощавате дребните недостатъци или като не позволявате те да определят начина ви на живот и житейска философия.

Последните три позиции са предназначени да получите съвет от духовния свят – от вашите водачи или ангели. Те ще ви напътстват доколко е полезен за вас духовния ви идеал, какво ви е необходимо, за да го приложите на практика и как ще се отразят тези действия на околните.
Успех, търсачи на истината! 😊
 

1. Моят духовен идеал.
2. Как да приложа идеала си в жизнената сфера – „работа“?
3.  Как да приложа идеала си в жизнената сфера – „дом/семейство“.
4. Как да приложа идеала си в жизнената сфера – „дейности през свободното време“? 
5. Как да приложа идеала си в жизнената сфера – „приятели“?
6. Духовно напътствие, доколко ще е полезен за мен определения идеал /ползва се оракул/.
7. Духовно напътствие, каква духовна подкрепа ще получа, за да го приложа на практика/ползва се оракул/.
8. Духовно напътствие, как моите действия по прилагане на идеала ще се отразят на околните /ползва се оракул/
    Кр.Исарк

No comments:

Post a Comment