Tuesday, January 30, 2018

ТАРО ПОДРЕДБА „Супер синя кървава Луна“


Днешната таро подредба е предназначена специално за предстоящото лунно затъмнение на 31.01.2018 г. Това рядко космическо събитие е свързано с редица проблемни моменти от емоционален характер и неминуемо оказва въздействие върху хората. Времето е подходящо за равносметка, преоценка и трансформация на негативните усещания и настройки в позитивни.

Лунните затъмнения се случват в моменти  на  пълнолуние, когато на една права линия  се ситуират три небесни тела - Слънцето, Луната и Земята.  В моменти на лунни затъмнения, сянката на Земята пада върху Луната.  Лунните затъмнения се различават по това дали целият лунен диск е покрит /пълно лунно затъмнение/ или само частично.  На 31.12.2018 г. ще наблюдаваме още един феномен, т.н.  „Супер Луна“, който се появява, когато пълнолунието съвпада с момента на най-близкото приближение за годината на Луната към Земята.  В настоящия случай луната ще придобие още едно интересно астрономическо качество – тя ще се наблюдава с лек червен нюанс, т.н. „Кървава Луна“, което се дължи на факта, че небесното тяло на Луната застава в сянката на Земята, така че само част от светлината от Слънцето, попада на повърхността и се отразява към Земята със светлинен ефект, наподобяващ лек червен нюанс. Синя луна е второто пълнолуние в рамките на един календарен месец. Тъй като календара е изкуствено създаден от хората и няма никакъв космически отзвук, аз не придавам особено значение на този термин.

Не отдавна, преди около 100 години, хората са вярвали, че „Кръвавата луна“ е предвестник на глад, войни и различни природни бедствия.

Днес водещите астролозите смятат, че затъмнението на луната има както негативно, така и положително въздействие върху хората.

Лунното затъмнение е подходящо време, за да се  разделите с част от своите лоши навици. Смята се, че Луната отразява емоционалната ни природа и когато светлината й намалява, това би спомогнало за освобождаване от някой негативни емоционални модели.  Затова  времето на  затъмнението е подходящо, за да се освободите от такива навици, като например от тютюнопушенето, алкохола или пристрастяването към хазартни игри.

Астролозите съветват в деня на "Кръвавата Луна" да бъдем особено внимателни в рисковите дейности, като шофирането, екстремните спортове, състезанията. Денят не е подходящ и за  големи покупки, за посещения на големи събирания на хора, за пътуване на дълги разстояния.

Пика на влияние на кървавата луна, започва да се чувства три дни преди момента на затъмнение и още три дни след това, въпреки че пълния ефект може да е доста по продължителен.  По-емоционалните хора могат да проявяват емоционална нестабилност, раздразнителност, паник атаки.

Наред с тези чувствителни моменти, от предстоящото затъмнение в знака Лъв, може да се извлекат и редица предимства  - равносметка за постигнатото до тук и обръщане на фокуса към собствената идентичност и изява на личните качества.  В този момент аз винаги препоръчвам да се използва таро подредба, която би спомогнала по-ясно да се осмисли ситуацията към момента. До къде човек е стигнал в настоящото си развитие в емоционален, ментален и физически план. Дали има моменти, които не вижда ясно, дали допуска грешки, които биха довели до последици, които до този момент той не е разбирал и усещал напълно?!

Препоръчвам ви да създадете подходяща атмосфера за подредбата. Да подготвите своето защитено пространство с подходящи аромати, свещи, билки или камъни.

Размесете добре колодата и разцепете по обичайния за вас начин:


1. Кои области от живота ми са най-засегнати през този период? 
2. Какво в момента е „затъмнено“ в живота ми? 
3. Какво може да се крие в „сенките“?  
4. Какво ми пречи, за да влезе „светлина“ и оживление в тази област /по т.2/?  
5. Как мога да променя в ситуацията?  
6. Какво или кой трябва да оставя след края на това затъмнение?   
7. Какво в живота ми се разширява и расте?   
8. Какво послание има Луната за мен след това затъмнение? 
9. Какви нови енергии ще възникнат в резултат на лунното затъмнение? 

No comments:

Post a Comment